UbroCare

De Ubrobox

De UbroBox is het eerste praktische onderdeel van het UbroCare programma

De UbroBox ondersteunt bij het gemakkelijk en hygiënisch nemen van een melkmonster. Hygiëne is van groot belang om een analyse te doen met een bruikbare uitkomst. In praktijk blijkt vaak dat de uitkomst onbruikbaar is bij niet goed afgenomen melkmonsters.

De UbroBox is een degelijke transparante plastic box, die waterdicht afsluitbaar is en de volgende materialen bevat; handschoenen, tepeldoekjes, melkbuisjes, een stift, een dipbeker en een instructiekaart met foto’s. 

De UbroBox is via de dierenarts verkrijgbaar. Dierenartsen kunnen de UbroBox ook verkopen als pakket, waarbij het bacteriologisch onderzoek en gevoeligheidstesten van de melkmonsters al in de prijs zit.

Wat zit er in de box?

De UbroBox

De UbroBox is een degelijke transparante plastic box, die waterdicht afsluitbaar is en de volgende materialen bevat; handschoenen, tepeldoekjes, melkbuisjes, een stift, een dipbeker en een instructiekaart met foto's.

ubrobox

Handschoenen

Gebruik voor iedere koe nieuwe wegwerphandschoenen zodat je op hygiënische wijze melkmonsters neemt. Dit voorkomt dat je ziekteverwekkers van de ene koe op de andere koe overbrengt via je handen of handschoenen.

handschoenen 200 x 250

Tepeldoekjes

Maak de uier en speen goed schoon met een droge papieren doek en melk de eerste stralen weg van het kwartier dat bemonsterd moet worden. Ontsmet vervolgens de speen met het bijgeleverde tepeldoekje. Daarna kan het melkmonster genomen worden.

Tepeldoekjes

Dipbeker

Dip de speen na het nemen van het melkmonster met een geschikt dipmiddel. Het dipmiddel heeft een positief effect op het slotgat van de speen. Daarnaast voorkomt een dipmiddel het binnendringen van bacteriën en draagt bij aan het voorkomen van de overdracht van mastitisverwekkers tussen koeien onderling.

dipbeker 200x250

Melkbuisje

Gebruik een melkbuisje om het melkmonster in te bewaren. Vul dit tot maximaal ¾ en voorkom aanraking van de rand van het buisje of de binnenkant van de dop. Zorg er voor dat je het buisje voorziet van koenummer, kwartier en datum.

melkbuisje

Instructiekaart

De instructiekaart legt door middel van foto’s stap voor stap uit hoe een melkmonster het beste genomen kan worden. Heb je vragen over het nemen van een melkmonster, neem dan contact op met je dierenarts of vul het contactformulier in.

Bekijk de instructiekaart

 instructiekaart

Waar is de UbroBox verkrijgbaar?

De UbroBox is verkrijgbaar via je dierenarts. De box bevat de benodigde materialen om 10 melkmonsters te kunnen nemen. Het laten onderzoeken van deze monsters kan op verschillende manieren, vraag ook hiernaar bij je dierenarts